Poseta prof. Nebojše Radića Rotari klubu Kruševac

U četvorodnevnoj poseti Kruševcu i Rotari klubu Kruševac od subote 21. do utorka, 24. jula bio je prof. Nebojša Radić.

Profesor Nebojša Radić je rođen u Beogradu, a škole je  učio u Italiji, Srbiji, na Novom Zelandu, u Kanadi i Engleskoj. Radio je kao prevodilac, špediter, nastavnik, lučki radnik, prodavac… Sada je redovni profesor i direktor programa za učenje stranih jezika na Univerzitetu u Kembridžu, u Engleskoj.

Pored toga, objavio je i zbirku poezije i roman “O golmanima i bubnjarima”. Tokom devedesetih godina iz nedelje u nedelju je pisao kratke priče za radio program na srpskom jeziku u Oklandu, na Novom Zelandu.

Tokom svoje četvorodnevne posete Rotari klubu Kruševac profesor Radić je obišao naš grad, održao predavanje u Centru za stručno usavršavanje, a sa delegacijom Rotari kluba posetio je gradonačelnika Kruševca Bratislava Gašića i druge zvaničnike našeg grada.

Na kraju svoje posete, profesor Radić je prisustvovao redovnom sastanku Rotari kluba Kruševac u hotelu „Golf“. Tom prilikom je održao predavanje o istoriji srpskog i engleskog jezika nakon kojeg je sa članovima i gostima Rotari kluba Kruševac razgovarao o istoriji jezika.

gallery173 gallery174 gallery175 gallery176 gallery177 gallery178 gallery179 gallery180 gallery181

1044total visits,1visits today