Promocija knjige Branka S. Ristića ”Molitva za Kosovo”

U Kruševačkom pozorištu, 26. maja 2011.godine, održana je promocija knjige Branka S. Ristića ”Molitva za Kosovo”.
Pored velikog broja Kruševljana i gostiju iz Srbije na promociji je bilo je prisutan i jedan broj umetnika iz Bugarske.

Medju postiocima promocije knjige su prisustvali Ilija Ilijev, ataše za kulturu Ambasade Bugarske u Beogradu, Svetislav Giorgijev, akademik, član Bugarske akademije nauka i umetnosti, književnik i član predsedništva saveza Bugarskih pisaca i autor i voditelj emisija za kulturu Bugarskog nacionalnog radija, Hristo Edrin, književnik i sekretar saveza Bugarskih pisaca, Svetoslav Nahum, književnik, član saveza Bugarskih pisaca i član redakcije najstarijih Bugarskog književnog časopisa ”Plamak”, profesor doktor Radivoje Kulić, docent Učiteljskog fakulteta Prizren u Leposaviću, profesor doktor Teodor Ristić, književnik, književni kritičar i član Udruženja književnika Srbije.

Samu promociju knjige je ulepšao hor svetog Cara Lazara, a ceo program su vodili glumci Tomislav Trifunović i Sladjana Ristić. Oni su uz čitanje delova knjige pokušali da što više približe knjigu posetiocima.

Autor Branko S. Ristić će nakon Kruševca nastaviti promociju u Gračanici , Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Raškoj, Kraljevu, Beogradu, Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Subotici , Kikindi, Podgorici i Beranama u Crnoj Gori, kao i u Sofiji , Plovdivu i Velikom Trnovom u Bugarskoj.

Knjiga ”Molitva za Kosovo ” će uskoro biti prevedena na nekoliko stranih jezika medju kojima je Bugarski, Ruski, Ukrajiski, Kineski i Beloruski.

O autoru:

Branko S. Ristić je rođen 1961 u Velikom Šiljegovacu (Kruševac). Diplomirao je i magistrirao na Filološkom fakultetu u Skoplju. Doktorirao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a postdoktorske studije je završio u Sofiji.
Radi na Učiteljskom fakultetu Univerziteta u Prištini u Kosovskoj Mitrovici. Piše poeziju i prozu. Bavi se naučnim radom, prevodi sa ruskog, makedonskogi bugarskog jezika. Do sada je objavio pet knjiga poezije i nekoliko monografskih studija.

Član je Rotary Cluba Kruševac koji je potpomogao ovoj promociji u Kruševačkom pozorištu.

Vise slika u galeriji.

gallery6 gallery20

1184total visits,2visits today