Održana aukcija ukrašenih Vaskršnjih jaja

Rotari klub Kruševac je povodom Uskršnjih praznika, 23. aprila, organizovao tradicionalnu, četvrtu po redu, aukciju ukrašenih Uskršnjih  jaja.
Kao i prethodnih godina  umetnici grada Kruševca, a ove godine i umetnici iz Niša, Paraćina i Jagodine,  rado su se odazvali, oslikali i na svojstven način ukrasili Uskršnja jaja prelepim motivima.

Ove godine aukcija je obavljena u dva dela:

Prvi deo je bio internet aukcija, koja je zaključena u subotu 23. aprila u 10 sati.

Drugi deo aukcije, u vidu javnog nadmetanja, je održana u holu Kruševačkog pozorišta u subotu 23. aprila, sa početkom  u 11 sati. Početna cena na ovoj aukciji bila je maksimalna dostignuta cena na internet aukciji.

Aukciji su prisustvovali članovi Rotary Cluba Kruševac, izabrani guverner distrikta 2483 za 2011.-2012. godinu Vesna Baltezarević, bili su prisutni i autori dela, gradjani Kruševca…

Aukciju je vodio Nedić Branislav, upravnik Kruševačkog pozorišta.

– Prvu nagradu je osvojilo jaje autora Braća Milosavljević, skulptori iz Kruševca čije je jaje postiglo cenu od 7000 RSD

– Druga nagrada:

Jelena Trpčević, slikarka iz Kruševca

Boro Lekić, slikar iz Paraćina

Ivan Stanisavljević , slikar iz Kruševca

Sva tri jaja su postigla istu sumu na aukciji, od 5000 RSD, tako da će drugo mesto pripasti ovim autorima.

Sav prihod, koji je sakupljen na aukciji,  biće upotrebljen  za kupovinu lap-top računara za najboljeg đaka jedne od kruševačkih srednjih škola. S obzirom da Kruševac ima više srednjih škola biće primenjeno izvlačenje iz šešira, a dobitnik će biti učenik iz one škole čija škola bude izvučena tom prilikom.

 

Jaje koje je pobedilo 2011. godine

gallery29

844total visits,1visits today